top of page

De Jeep is klaar waar gaan we naar toe? 

Omdat we eerst van plan waren vroeger in het jaar te vertrekken zouden we via noord-Afrika, Jordanië, Syrië, Iran en de Stan Staten naar Mongolië rijden maar omdat we de winter nu al voor de boeg hebben rijden we bijna in rechte lijn naar Mongolië om daar toch nog zo veel mogelijk te kunnen genieten van de zomer. Dit leek ons een leuk idee, dus we rijden naar Japan en dan zien we wel verder.

DSC03437.JPG

Een lange reis maken is één ding maar dan nog kiezen naar waar we zouden gaan? 

Ons eerste idee was om via afrika naar Australië te rijden, Maar de jeep invoeren in Australië is toch niet zo simpel Misschien is het wel eenvoudiger om er gewoon een jeep te huren of te kopen. Trouwens, Australië kunnen we later ook nog eens doen. 

Mongolië stond eigenlijk bovenaan ons lijstje, de natuur, de uitgestrektheid en het onbekende spreekt ons wel aan.

DSC04038.JPG

Waar naar toe na Japan? 

Letterlijk de hele wereld lag aan onze voeten, we hadden thuis als doel Japan vooropgesteld maar hoe deze reis zou verlopen wist niemand, in het slechtste (in het beste volgens mama) geval stonden we in Duitsland al in panne met onze jeep. Maar we hebben er een prachtige trip op zitten zonder problemen met de jeep of met onze gezondheid. We hebben verschillende culturen en fantastische mensen leren kennen.

 

We willen nog niet naar huis.

Misschien stonden Australië en Nieuw Zeeland bovenaan ons lijstje maar het is een hele bedoening om onze jeep daar binnen te krijgen en interessanter om daar iets te kopen en terug te verkopen, Australië is dus voor een volgende keer.

Canada spreekt ons ook erg aan maar als we nu de oceaan oversteken zitten we midden in de winter en dus niet ideaal.

route part 1.jpg

Welcome to Africa! 

Dan schieten er nog Zuid-Amerika en Zuid-Afrika over, beide klinken fantastisch. Lang getwijfeld maar uiteindelijk voor Afrika gekozen omdat we denken dat we de jeep optimaal gaan kunnen gebruiken.

 

 Bovendien heeft onze jeep heeft volgens Jo ook een beetje ‘power’ tekort om passen van 4000m hoogte over te steken. En ook belangrijk; van Afrika kunnen we naar huis rijden wat niet alleen leuk is maar ons ook een verscheping en vliegtickets bespaart.

IMG_6409.jpg
an en jo japan

Met een bang hartje staken we in Japan ons jeepke in de container richting Zuid-Afrika. 

Wij vliegen hem achterna. Omdat het cargo schip er wat langer over doet dan het vliegtuig toeren we 3 weken rond in Zuid-Afrika met Linde en Kristof in de huurauto. 

 

Wanneer zij vertrekken was het nog afwachten, het schip had vertraging en 'clearing' in de haven was niet zo 'simpel' als we gewoon waren van Japan. lees: ze vroegen veel geld. 

Maar uiteindelijke rolt hij goed en wel uit de container net zo als we hem er een maand geleden in een ander continent hadden ingereden. 

Ons volgende avontuur kan beginnen!

An en jo Route afrika

In rechte lijn zijn we niet naar boven gereden :). 

We kozen steeds voor de meest avontuurlijk weg. Zo reden we dwars door Himba land in Namibië. Reden we langs de west kant van Tanzania waar onze vrienden over kop gingen op de piste. . Namen we de "beruchte" Turkana Road in Kenia. In Soedan reden we 3 dagen door de woestijn om aan een militaire grenspost te komen waar we niet door konden. 

De grens met Egypte was een avontuur op zich, onze jeep ging daar op een ander schip dan wij. 

We onthouden van Afrika toch voornamelijk de prachtige natuur, de olifanten die de weg voor ons overstaken. De leeuw die ons doet opschrikken tijdens het kampvuur. De Hyena's die ons wakker houden 's nachts en de Hippo die naast de jeep komt grazen. Maar vooral ook de vele leuke ontmoetingen

bottom of page