DSC03892
DSC03892

press to zoom
DSC03437
DSC03437

press to zoom
DSC03818
DSC03818

press to zoom
DSC03892
DSC03892

press to zoom
1/4
an en jo Egypte
an en jo Egypte

Witte woestijn

press to zoom
An en Jo Namibië
An en Jo Namibië

press to zoom
An en Jo Soedan
An en Jo Soedan

Egypte 50 graden en toch nog kunnen springen!

press to zoom
an en jo Egypte
an en jo Egypte

Witte woestijn

press to zoom
1/8
an en jo
Nissan Patrol

Toyota of Nissan?

 

We hebben maandenlang getwijfeld tussen een Toyota Landcruiser of dan toch maar een Patrol maar dan een lange versie. Bijna iedereen die een lange reis maakt kiest voor een Landcruiser, maar Jo kent de Patrol ondertussen al van binnen en van buiten, hij heeft ook een heleboel reserve onderdelen liggen en bovendien kunnen we onze grote tank ( 145l) en snorkel en bumper van onze blauwe patrol gebruiken. 

Het probleem met de patrol is dat deze in lange versie bijna niet te vinden is en als die er al zijn dan zijn ze zo roest dat je er door zakt.

 

 

Jeep halen in Barcelona

Jo heeft in augustus dan een Patrol gevonden in Barcelona, na veel heen en weer gemail (in ons beste spaans hmm) zijn we dat weekend op de vlieger gestapt om hem te halen. Het was heel spannend want de foto's zagen er wel OK uit, maar hoe hij er in 't echt ging uit zien was nog een raadsel. Om 2u 's nachts hebben we de verkoop kunnen afsluiten en zijn we er mee vertrokken richting België. 

Nu hebben we dan wel een lange jeep ( zonder roest), maar waar gaan we slapen? Een daktent ligt het meest voor de hand maar dan hebben we een porte bagage nodig. Jo ziet dit niet zo zitten omdat dit veel wind pakt en de jeep zijn zwaarte punt verhoogt. 

an en jo Namibia
DSC05465.JPG

Hi, thanks for dropping by!

Slaapdak

 

In december kreeg ons jeepke dus een nieuw dak.  

Omdat de jeep van Spanje komt hadden we wat problemen met de invoer, blijkaar is er nog nooit eerder een zelfde jeep ingevoerd in België en hebben we na wat romp slomp de papieren in maart gekregen. Dat wil zeggen dat we dan pas echt konden beginnen aan de jeep omdat hij eerst 'standaard' door de keuring moest. 

Ondertussen is de keuring achter de rug en heeft onze jeep vorige week zijn nieuwe veren, nieuwe banden en grote tank gekregen. Nu is het geen ouwe peeten jeepke meer maar een echte stoere jeep aan het worden.