top of page
Search
  • Writer's pictureJo Everaert

West Siberië, Altai gebergte

Updated: Mar 22, 2021

We zijn terug in Rusland.


Het landschap veranderd onmiddellijk, eens in Rusland terug zien we de velden en akkers.



Hier en daar een zonnebloemveld en de wegen zijn terug zeer goed maar een beetje saai.



We rijden zo ver mogelijk en net voor het donker wordt zoeken we een slaapplaatsje enkel een uil komt zich afvragen wat we hier doen. Het is wel koud en we zitten met ons 4 in de jeep om te eten, gezellig dicht bij elkaar.



De eerste 200 km zijn rechtdoor goede baan maar wel saai en dan veranderd het landschap, we komen de bergen in rijden langs een rivier, het is prachtig.



We kamperen op een idillisch plaatsje langs een riviertje en maken een kampvuur om ons op te waren want de temperatuur is al goed gezakt.





Jo ziet bergen en hij is niet meer te stoppen, na al het rijden kunnen we wel wat beweging gebruiken en we wandelen het bergje op.



De grens naar Mongolië is niet ver maar sluit om 16u en na enkele foto’s en babbelpauzes We komen een Tsjechisch koppel met de fiets tegen , amai respect!




is het al duidelijk dat we er vandaag niet meer geraken en we nemen uitgebreid onze tijd om te genieten van dit prachtig stukje Rusland, dit is veruit het mooiste van onze reis tot hiertoe.



We rijden verder richting grens en bijna continu op 1800 m hoogte.


Tijd voor de lunch



We komen onderweg ook een Brandweerwagen tegen, 5 engelsen rijden met de Fire truck


( followthatfireengine.com) de wereld rond voor het goede doel, ze hebben het goed voor elkaar alles is betaald of gesponsord en ze hebben er bovenop al 100 000 euro bij elkaar gezameld voor het longkanker fonds. Misschien nog een idee voor ons?




We kamperen samen met de firemen en Tash &Pete net voor de grens.



de weg vragen naar de supermarkt



Een klein broodje alsjeblieft...



Het is ondertussen goed koud en als de zon onder gaat zakt de temperatuur goed onder het vriespunt, we halen onze extra slaapzakken uit. Een groot verschil met de 50° van vorige week.


Alles gaat vlot, Rusland buiten, we rijden nog enkele km en daar staat nog een hek met een heel vriendelijke man die ons ‘goodbye and Goodluck’ wenst en we rijden Mongolië Binnen op 2000m hoogte en een prachtig landschap.

Aan de Mongoolse zijde ook iedereen vriendelijk en net voor de middag zijn we er door. Wel te dure verzekering betaald 25 dollar voor 15 dagen.

We installeren ons wat verder, wachten op Tash & Pete, we lunchen, Jo kijkt de jeep goed na en in het zonnetje zonder de koude wind is het goed warm.

We wachten nu toch al een uur of 3 en we gaan toch eens kijken waar ze blijven.


Lees ons avontuur verder over de Mongoolse grens..


37 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page